Bizarna nesreća
12

Pijetao za ilegalne borbe usmrtio policajku na Filipinima

B. R.
Ilustracija (Foto: EPA-EFE)
Ilustracija (Foto: EPA-EFE)
U filipinskoj provinciji Sjeverni Samar desila se bizarna smrt jedne policajke. Tokom intervencije na ilegalnoj borbi pijetlova jedan od njih je usmrtio policajku Christine Bolok.

Pijetao je udario poručnicu Bolok nogom na kojoj je bila pričvršćena oštrica koja se koristi u borbama pijetlova. Tom prilikom joj je povrijedio lijevu nogu, tj. presjekao joj je femoralnu arteriju.

Borba pijetlova je organizovana u trenutku kada je bila zabranjena zbog pandemije koronavirusa. Prije pandemije ovo je bilo dozvoljeno onima koji su imali dopuštenje vlasti. Borbe su se dešavale nedjeljom i praznicima.

Šef pokrajinske policije Arnel Apud je za agenciju AFP izjavio da je riječ o nesretnom slučaju koji on ne može objasniti.

"Nisam mogao vjerovati da se to desilo. Ovo je prvi put u mojih 25 godina koliko sam policajac da je jednog kolegu usmrtio pijetao", kazao je i izrazio saučešće porodici policajke Bolok.

Uhapšene su tri osobe, a zaplijenjeni su pijetlovi i 11 dolara. Još tri osumnjičene osobe su na slobodi. Borbe pijetlova su vrlo popularne u Filipinima i posebno privlače pažnju onih koji se žele kladiti na ishod borbi, prenosi BBC.