Svijet
40

Ovo je ubica iz Santa Barbare: U videu najavio ubistva zbog "odmazde"

FENA
Elliot Rodger, sin Petera Rodgera, pomoćnika režisera filmova "The Hunger Games", postavio je uznemirujući video snimak u kojem je upozorio na "odmazdu" jer je u 22. godini još uvijek djevac.

Vjeruje se da je Roger, koji se vozio u crnom "BMW-u", bio sam u trenutku kada je počeo pucati iz automobila u 21.30 sati u petak u Isli Visti u blizini Univerziteta Kalifornija, Santa Barbara.

Sada vlasti ispituju video objavljen na društvenim mrežama pod nazivom "Odmazda Elliota Rodgera". U tom video snimku on govori o ženama koje su navodno odbile njegovo udvaranje.

Student Santa Barbara City Collegea govorio je o "usamljenosti, odbijanju i neispunjenim željama", kriveći žene što više vole "odvratne grubijane" nego njega "vrhunskog gospodina".

"Imam 22 godine i još uvijek sam djevac. Čak nikad nisam ni poljubio djevojku. Koledž je vrijeme kada svi imaju takva iskustva, ali sam ja u tim godinama krenuo u samoći. Nije fer. Vi djevojke nikada niste osjećale privlačnost prema meni", kazao je on u video snimku.

"Ne znam zašto nisam privlačan djevojkama, ali ću ih kazniti zbog toga", rekao je on u video poruci, koja traje skoro sedam minuta.

Obećao je da će kazniti žene i naveo plan "odmazde".

"Sve one djevojke koje sam toliko priželjkivao, sve su me odbile i gledale me s visine, smatrale su me inferiornim ako bi im dao do znanja da me seksualno privlače. Veliko će mi zadovoljstvo biti da vas sve ubijem. Konačno ćete vidjeti da sam ja, uistinu, superiorniji. Ja sam istinski alfa mužjak", kazao je Roger prije nego što je krenuo u napad.

Na njegovom YouTube nalaze se brojni drugi video snimci u kojem govori o svojoj usamljenosti i nezadovoljstvu zbog žena koje ga odbijaju, prenio je Daily Mail.

Rodgerova porodica je zvala policiju prije nekoliko sedmica jer su bili zabrinuti zbog njegovih videa, ali nakon što su ga policajci intervjuisali, rekli su da je on jedan "savršeno pristojan mladić".

Šerif lokalne policije potvrdio je da je sedam osoba poginulo u napadu, a među njima je i napadač.

Šerif kaže da je napadač razmijenio vatru s policajcima nakon čega se zabio u parkirani automobil.

Policajci koji su bili na uviđaju kažu da je napadač imao prostrijelnu ranu na glavi. Zasad nije poznato da li su policajci ubili napadača ili je on sam sebe ubio.

SAD