Svijet
0

Nastavljena sjednica srbijanskog parlamenta

FENA
Sjednica srbijanskog parlamenta na kojoj se raspravlja o razrješenju radikala Tomislava Nikolića nastavljena je u nedjelju.

Nikolić je u nedjelju ujutro ponovio kako će sigurno dati ostavku na mjesto predsjednika parlamenta i da neće biti glasovanja o njegovoj smjeni, javio je B92.

Zamjenik predsjednika Srpske radikalne stranke (SRS) novinarima je nakon predstavljanja knjige njegovog stranačkog šefa i haškog optuženika Vojislava Šešelja "Rimokatolički zločinački projekt umjetne hrvatske nacije", izjavio da je njegov izbor bio rezultat dogovora sa srbijanskim premijerom Vojislavom Koštunicom.

"Postojao je dogovor da ja budem predsjednik parlamenta jer Vojislav Koštunica nema povjerenja u srbijanskog predsjednika Borisa Tadića i zna da će on prije ili kasnije izdati srpski narod", rekao je Nikolić.

"Koštunica je prevario sebe, građane Srbije i srpski narod i to će objasniti danas" u nastavku sjednice skupštine, rekao je Nikolić, prenosi B92.

Nakon šest sati rasprave o zahtjevu za Nikolićevim razrješenjem, sjednica skupštine je prekinuta u nedjelju u pola tri ujutro. Umjesto Nikolića sjednicu vodi potpredsjednik parlamenta Milutin Mrkonjić iz Socijalističke partije Srbije.

Stranke DS, DSS-NS i G17 plus predložile su Nikolićevu smjenu nakon što su postigle dogovor o formiranju parlamentarne većine i nove vlade. DS je predložio da se za novog predsjednika parlamenta izabere Oliver Dulić.