Kraljičin nasljednik
30

Nakon smrti Elizabete obratio se novi britanski kralj Charles III: Ovo je trenutak najveće tuge

N. C.
Nakon smrti kraljice Elizabete britanskoj javnosti obratio se i novi kralj Charles.
Kraljevska porodica upravo je dala izjavu u ime novog kralja Charlesa.

"Smrt moje voljene majke, njezinog veličanstva kraljice, trenutak je najveće tuge za mene i sve članove moje porodice. Duboko žalimo zbog smrti cijenjene suverenice i voljene majke. Znam da će se njen gubitak duboko osjetiti u cijeloj zemlji, kraljevstvu i Commonwealthu i širom svijeta. Tokom ovog razdoblja žalosti i promjena, moja porodica i ja bit ćemo utješeni i podržani našim saznanjem o poštovanju i dubokoj privrženosti koju je kraljica toliko gajila", naveo je.

Britanska kraljica Elizabeta II umrla je danas u 96. godini života, a ostat će upamćena kao najdugovječnija britanska monarhinja.

Ranije su iz Buckinghamske palače javili kako se kraljica Elizabeta II nalazila pod ljekarskim nadzorom, nakon čega su članovi njene porodice stigli kako bi bili uz nju.

Princ Charles i Camilla danas popodne prvi su stigli u dvorac Balmora, a potom i princ William. Sva kraljičina djeca su potom stigla u Balmoral, vojvoda od Yorka Andrew te grof i grofica od Wessexa, Edward i Sophie, dok je princeza Anne već u Škotskoj gdje je imala obaveze.