Blackpool
0

Na "Vozu smrti" u lunaparku ozlijeđena 21 osoba

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
U sudaru dva vagona u lunaparku u Blackburnu u utorak navečer ozlijeđena je 21 osoba. Policija i stručnjaci za sigurnost istražuju uzroke nesreće koja se dogodila na visini od oko šest metara.

Vatrogasci su na nosilima spustili tri teže ozlijeđene osobe, uključujući i jednog tinejdžera. Oni su prevezeni u lokalnu bolnicu s prijelomima i ozljedama glave, a ostalima, njih 18-ero, pomoć je pružena odmah u lunaparku. Još 11 osoba koje su se također nalazile u vagonima izbjeglo je ozljede.

Hitnu pomoć su pozvale osobe koji uopće nisu ni bili u lunaparku, nego su čuli prasak i lomljavu.

  • Začuo sam jak udarac i nakon toga vrištanje. Zvučalo je kao da ima i mrtvih, kazao je 25-godišnji Matt Hazard, učitelj iz Bristola koji je u Blackpool stigao na odmor.

Policija je javila da još ne znaju tačan uzrok nesreće, ali pretpostavlja se da je u pitanju mehanički kvar ili neka prepreka na tračnicama.

  • Za sada se vjeruje da se vagon zaglavio na jednom dijelu tračnica, a drugi je onda jednostavno udario u njega, rekao je glasnogovornik policije.

Lunapark je u srijedu ipak otvorio vrata posjetiteljima, ali "voz smrti' neće raditi do zaključenja istrage, prenosi portal Dnevnik.hr.