Napravio lažni profil
0

Na Facebooku zaveo, pa silovao i ubio tinejdžerku

Sarajevo-x.com
Seksualni prestupnik priznao je otmicu, silovanje i ubistvo tinejdžerke koju je zaveo na Facebooku. Peter Chapman, koji je prethodno osuđen za silovanje dvije tinejdžerke, na internetu se predstavio kao zgodni mladić kako bi osvojio 17-godišnju studenticu.

Njeno tijelo pronađeno je na farmi. Tinejdžerka je zadavljena i ostavljena blizu mjesta koje je poznato kao poligon za ljubavnike.

Chapman je kreirao profil na Facebooku i koristio sliku zgodnog mladića u njegovim kasnim godinama.

Tužitelj Graham Reeds rekao je da je iskoristio alter ego da bi naveo Ashleigh Hall da se sretne s njim. Nakon susreta, on je kidnapovao, silovao i ubio, piše Daily Mail. Reeds je rekao da je djevojka patila od niskog samopouzdanja i da momci često nisu bili zainteresovani za nju. Prema Reedsovim riječima, imala je nisko samopouzdanje i prijatelji smatraju da bi joj godila pažnja zgodnog mladića.

Nakon što Chapman ostvario prvi kontakt sa Ashleig preko Facebooka, komunikaciju su nastavili koristeći druge društvene mreže poput Tagged.com i Microsoft Windows Live Messenger.

Nakon razgovora Chapman joj je poslao seriju eksplicitnih poruka, a onda je ugovorio i sastanak pored golf terena. Djevojka je bila uzbuđena i prijateljima je rekla da se sastaje sa 19-godišnjim momkom. Na prvom dogovoru Chapman se nije pojavio, jer je bio svjestan da djevojka očekuje 19-godišnjeg mladića. Zatim je smislio priču da će po nju u vozilu doći njegov otac koji će je dovesti do njegove kuće.

Kad je nesretna djevojka ušla u vozilo, Chapman je odvezao na mračno područje gdje je silovao i ubio.