Svijet
12

Muž žrtve uputio poruku IDIL-u: Uzeli ste mi ljubav i majku moga sina, ali nećete dobiti mržnju

Klix.ba
Francuz Antoine Leiris čija je supruga poginula u terorističkom napadu u Parizu, uputio je otvoreno pismo njenim ubicama poručivši im: Nećete me zatrovati mržnjom!

Leiris je sada samohrani otac 17-mjesečnog dječaka i njegovi snovi su uništeni.

"Svaki dan ovaj mali dječak vrijeđat će vas srećom i slobodom, jer nećete imati ni njegovu mržnju", poručio je.

Svoju poruku postavio je na Facebook i dirnuo srca mnogih ljudi koji su podijelili ovaj status.

"U petak navečer ukrali ste život izvanrednog bića, život moje ljubavi, majke moga sina, ali nećete imati moju mržnju. Ne znam ko ste i ne želim znati, vi ste mrtve duše. Ako nas je Bog u čije ime ubijate slijepo stvorio kao svoju sliku, tijelo moje žene je rana na Njegovom srcu. Zato vam neću dati dar mržnje. Želite da se plašim, da s nepovjerenjem gledam u svoje sugrađane, da žrtrvujem svoju slobodu za sigurnost. Izgubili ste. Pokušajte ponovo", napiso je.

Istakao je kako je jutros vidio svoju suprugu koja je izgledala lijepo kao i tog petka kada je izašla, kao i onog dana kada se u nju ludo zaljubio prije 12 godina.

"U dubokoj sam boli, dozvolit ću vam tu malu pobjedu, ali ovo je prolazna bol. Znam da će biti uz nas svaki dan i da ćemo se ponovo sresti u raju slobodnih duša kojem vi nikada nećete imati pristup. Moj sin i ja jači smo od svih vojski na svijetu", kazao je.

Leirisova supruga bila je jedan od 89 poginulih osoba u koncertnoj dvorani Bataclan u petak navečer kada je nastupao američki bend Eagles of Death Metal. Više od 100 osoba je povrijeđeno.

Trojica napadača su se raznijela eksplozivom, dok je četvrtog ubila policija.