Privukla veliku pažnju
73

Misteriozna kugla se pojavila na japanskoj plaži

D. B.
Stanovnici i policija japanskog grada Hamamatsu City bili su potpuno iznenađeni kada su na plaži ugledali ogromnu metalnu kuglu.

"Misterioznu" kuglu je izbacilo more na plažu Enshu, a kada ju je lokalna stanovnica uočila, pozvala je policiju. Ova lokacija je ubrzo zatvorena te su na teren poslani eksperti za eksploziv. Utvrđeno je da se ne radi o eksplozivnom uređaju, ali niko ne zna sa sigurnošću šta zapravo kugla predstavlja i odakle potiče.

Lokalni mediji pišu da prečnik kugle iznosi 1,5 metara te da je zahrđala, što sugeriše da bi mogla biti napravljena od željeza. Također, sadrži nekoliko metalnih ručki koje omogućavaju da se zakači za nešto drugo. Rendgenski snimci su potvrdili da je potpuno šuplja, odnosno prazna.

Fotografi su se pridružili japanskim snagama odbrane i obalnoj straži kako bi dodatno analizirali kuglu.

Međutim, ima i onih koji uopće nisu zainteresovani za kuglu, a među njima je muškarac koji redovno trči plažom. On ne razumije zašto je privukla toliku pažnju.

"Tu je već mjesec. Pokušao sam je gurnuti, ali se nije pomakla", kazao je on.

Iako je pokrenula niz špekulacija zbog trenutne situacije vezane za špijunske balone iz Kine, kugla najviše liči bovama za privezivanje koje su alternativa sidrima.

Ove vijesti iz Japana dolaze nakon što su američki borbeni avioni oborili nekoliko "neidentificiranih objekata" u zračnom prostoru SAD-a i Kanade.