Zlostavljao i partnericu
83

Las Vegas: Uhapšen muškarac koji je šestero djece držao u kavezima

D. B.
Jedan od najgorih slučajeva zlostavljanja u SAD-u otkriven je u Las Vegasu, gdje je muškarac svoju djecu držao u kavezima za pse.

Policija Vegasa je uhapsila muškarca zbog sumnje da je šestero svoje djece starosne dobi između dvije i 11 godina držao u kavezima namijenjenim psima. Djeca su spašena 11. juna, no za slučaj se saznalo u javnosti tek sada.

Partnerica uhapšenog muškarca i majka djece je Amanda Stamper, koja je skupila hrabrost da pozove policiju i prijavi slučaj. Ona je također bila žrtva svog partnera koji ju je zlostavljao, a policiju je uspjela pozvati iz apoteke. Čak je i policija potvrdila da je riječ o "najgorem slučaju zlostavljanja djece".

Policijski službenici su zatekli djecu u užasnim uslovima, bila su neuhranjena i prekrivena modricama te smještena u kaveze.

Otac djece Travis Doss ih je zanemarivao i fizički zlostavljao te primoravao da žive u prljavštini. Međutim, u javnosti se predstavljao kao čovjek koji živi luksuzno i raskošno te je prikrivao svoja nedjela. Svoju partnericu je primoravao na prostituciju.

On se sada suočava s optužbama za zlostavljanje djece i trgovinu ljudima, a iako je njegova partnerica također bila žrtva, vlasti vode istragu i protiv nje zbog dopuštanja zlostavljanja djece.

"Uvijek je bilo veoma loše. Kad god sam se pokušala zauzeti za njih, on bi se okomio na mene", tvrdi Stamper.