Ohrabrio pristalice
127

Kemal Kilicdaroglu: Ovo je bio najnepošteniji izborni proces, nastavit ću se boriti

F. H.
Ilustracija: A. L./ Klix.ba
Ilustracija: A. L./ Klix.ba
Poraženi kandidat opozicije za predsjednika Turske Kemal Kilicdaroglu održao je prvi govor nakon objavljenih rezultata izbora i poručio da će se nastaviti boriti za demokratiju.

"Nastavio sam se boriti i nastavit ću to činiti. Nastavit ćemo se boriti za demokratiju", rekao je Kilicdaroglu.

Rekao je da nije mogao dopustiti da prava budu poražena, da dođu milioni imigranata i da budu građani drugog reda.

"Dok su im sinovi nezaposleni i pokušavaju se održati u životu, nisam mogao dopustiti da vas liše prava, nisam. Moje srce nije moglo prihvatiti da trgovci budu u dugovima, nije", rekao je Kilicdaroglu.

Kilicdaroglu je kazao da će nastaviti boriti i optužio je da je u pitanju bio najnepošteniji izborni proces u proces u posljednjih nekoliko godina.

"Imam zahtjev za vas. Podržite borbu za demokratiju za sebe, svoju djecu, svoje penzionere, svoje majke, očeve, poljoprivrednike i trgovce. Doživjeli smo najnepošteniji izborni proces posljednjih godina. Sva državna sredstva bila su mobilizirana za stranku. Od srca se zahvaljujem cijenjenim predsjednicima Nacionalnog saveza, njihovim organizacijama, našim biračima i svim svojim građanima koji su se brinuli o glasačkim kutijama, koji su se borili protiv ovih nemoralnih i nezakonitih pritisaka i klime straha koja je vladala širila", kazao je Kilicdaroglu.

Rekao je da su razlog njegove tuge nevolje koje čekaju zemlju, ali da žele da znaju da će se suočiti sa tim nevoljama.

"Želim vidjeti naših 25 miliona građana koji su glasali za mene kako stoje uspravno s moralom, naš marš se nastavlja i mi smo tu. Moje poštovanje svima vama", poručio je Kilicdaroglu.