Svijet
1k

Iranski zvaničnik: Ako nas Izrael napadne, za manje od deset minuta uništit ćemo Tel Aviv

Anadolija
Foto: EPA
Foto: EPA
Mujteba Zulnur, visoki zvaničnik revolucionarne garde Irana, kazao je da će Iran uništiti Tel Aviv ako Izrael izvede napad na iranski teritorij.

"Ako cionistički režim napravi jednu grešku, za manje od deset minuta uništit ćemo Tel Aviv", rekao je Zulnur.

On je novinarima u Iranu govorio o nedavnoj izjavi izraelskog ministra vanjskih poslova Avigdora Libermana u vezi s mogućim napadima na iranska nuklearna postrojenja.

Dodao je i to da izraelski premijer Binyamin Netanyahu samo bespotrebno govori i napadu na nuklearna postorjenj Irana.

Poručio je i Libermanu da Izrael nema potrebnu vojnu snagu da pobjeđuje u ratovima.

"Ako cionistički režim vjeruje da će dobiti rat, oni za to nemaju snagu. Samo pokušavaju da šire strah, ali ništa konkretno ne mogu učiniti. Cionistički režim želi oprobati svoju priliku i ako izvede raketni napad na Iran, prije nego prašina i dim rakete padnu na naš teritorij, naše rakete će za 6-7 minuta pogoditi srce Tel Aviva i uništiti cionistički režim", rekao je ovaj iranski zvaničnik.

Naglasio je kako su cionisti velike kukavice koje, kako je kazao, nisu mogli pobijediti ni Hamas.

"Nisu mogli izići nakraj ni s Hamasom. Snaga Hamasa i Hezbollaha samo je mali dio vojne snage Irana. Cionisti koji ne mogu izići nakraj s Islamskim otporom, šalju ovakve izjave kako bi popravili moral lokalnih stanovnika", kazao je Zulnur.

Liberman je za izraelski "Kanal 2" je kritikovao premijera Netanyahua da samo priča o nuklearnim aktivnostima Irana i kazao "ako ćeš napasti onda izvedi napad, nemoj samo pričati".