Samit G7
0

Indijski premijer Modi održao razgovore sa Zelenskim u Hiroshimi

FENA
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Indijski Premijer Narendra Modi i ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski održali su u subotu bilateralne razgovore ou Hiroshimi, u njihovom prvom sastanku licem u lice nakon ruske invazije na Ukrajinu u februaru prošle godine.

Sastanak na marginama samita G7 u Hiroshimi održan je dan nakon što su čelnici moćne grupacije predstavili nove sankcije Moskvi zbog nastavka rata u Ukrajini.

"Premijer Modi razgovarao je sa predsjednikom Zelenskim tokom samita G-7 u Hiroshimi", navodi u tweetu kabinet premijera.

Nije odmah poznato šta je bilo tema razgovora. Uvriježeno je, međutim, mišljenje da je Zelenski tražio podršku Indije za Ukrajinu u njenoj borbi protiv Rusije.

Ukrajinski predsjednik pokušava pridobiti podršku ključnih zemalja širom svijeta dok se ukrajinske snage navodno pripremaju za veliku kontraofanzivu protiv Rusije.

Sastanak Modija i Zelenskog održan je više od mjesec dana nakon što je prva zamjenica ukrajinskog ministra vanjskih poslova Emine Džaparova posjetila Indiju, prenosi indijska novinska agencija PTI.