Svijet
10

Igor Strelkov, ruski ratnik u BiH i Ukrajini, glavni lik u knjizi o gay vojnicima

Klix.ba
Rat i seks, najkraći je sažetak priče o ruskom separatističkom komandantu koji je ratovao u Ukrajini i Bosni i Hercegovinu Igoru Girkinu, poznatijem kao Igor Strelkov. Na Amazon.com se pojavila knjiga pod nazivom "Sucking Strelkov" autora I. Van der Wouda, koja govori o gay avanturama jednog od ruskih dobrovoljaca koji je, kako smo ranije pisali, učestvovao u agresiji na BiH.
Naslovnica knjige o Strelkovu
Naslovnica knjige o Strelkovu
Strelkov se inače nedavno povukao sa mjesta vođe separatističkih proruskih grupa u Ukrajini.

Knjiga prilično vulgarnog naziva "Sucking Strelkov" napisana je na 22 stranice, a može se kupiti za samo 1,93 dolara. Iz onoga što se može pronaći o samoj knjizi nejasno je da li je priča izmišljena i da li je lik Strelkova samo iskorišten u njoj ili u svemu ima i istine.

U opisu knjige se navodi kako je to priča o "slučajnom susretu sa jednim od najvećih zala u Evropi" začinjena sa detaljima o muško-muškim seksualnim odnosima.

Priča govori o filmskoj porno ekipi koja je u potrazi za snimanjem vojnika na dužnosti, navodi se u sažetku koji je objavio bloger Matthew Gault na Medium.com, blogging platformi.

Ekipa filma završi u Donjecku, uporištu proruske separatističke republike u istočnoj Ukrajini, gdje vođa pobunjenika Strelkov "siluje snimatelja", opisuje bloger dijelove knjige.

Priču je napisao neko ko se potpisuje sa I. Van Der Woude, što je očito pseudonim nastao na osnovu naziva Van Der Woude sindroma.

Knjiga je na Amazon.com objavljena, odnosno postala dostupna, krajem jula, ali mediji je očito nisu otkrili do sada.

Strelkov (43) je penzionisani oficir ruske Federalne službe sigurnosti, bio je na čelu separatista u Donjecku, kao i dobrovoljac u agresiji na našu zemlju.

U posljednjih nekoliko sedmica nije javno istupao, a sredinom augusta se povukao nakon glasina da je teško povrijeđen.