U subotu Life ball u Beču
0

I slavne osobe dolaze na najveću humanitarnu manifestaciju za borbu protiv side

FENA
U Beču će se u subotu, 21. maja održati 19. "Life Ball“, humanitarna manifestacija posvećena borbi protiv side.

Ovogodišnji bal se održava pod motom "Spread the Wings of Tolerance“ (Raširi krila tolerancije), saopćio je Compress Sarajevo.

"Life Ball“ je poznat po spektakularnom, ekstravagantnom, provakativnom i glasnom otvorenju na trgu ispred bečke Vijećnice, a životnom radošću i šarenilom na bini i kasnije u svečanim dvoranama vijećnice se daje podrška oboljelima od HIV-a i side da izađu iz anonimnosti i šalje poruka ljudima širom svijeta da budu tolerantni i solidarni prema zaraženima od ovog opakog virusa.

Na ovogodišnjem "Life Ball-u" bit će obilježena 30. godišnjica otkrivanja HIV virusa koji je do danas odnio 25 miliona života.

"Life Ball“ će biti otvoren u 21 sat modnom revijom, muzičkim nastupima i performansima ispred Vijećnice, a manifestacija se nastavlja u bečkoj Vijećnici, gdje će biti prikupljane donacije za mnogobrojne projekte u prevenciji i borbi protiv side.

Bivši američki predsjednik Bill Clinton, pjevačice Janet Jackson i Kelly Rowland, glumica Brooke Shields, dizajnerka Vivienne Westwood samo su neki od poznatih gostiju ovog bala kojem zvijezde svjetske muzičke, filmske i političke scene redovno pružaju podršku.