Tretaman izliječenja uspješan
2

Hugo Chavez se vratio s liječenja od raka na Kubi

Klix.ba
Hugo Chavez pri povratku u zemlju (Foto: AFP)
Hugo Chavez pri povratku u zemlju (Foto: AFP)
Venecuelanski predsjednik Hugo Chavez se vratio sa liječenja na Kubi. Prema njegovim riječima, radioterapijski tretman raka je bio uspješan.

Na svim televizijskim stanicama su se mogli vidjeti snimci raspjevanog Chaveza kako grli ministre. Političke tenzije u zemlji su rasle zbog narušenog zdravlja Chaveza pred oktobarske izbore.

"Mogu vam reći da smo u posljednjih nekoliko dana uspješno završili tretman radijacijom, baš kao što su doktori i planirali. Otišao sam tamo sa velikim optimizmom da će ta terapija imati efekat kojem smo se nadali, uvijek moleći Boga da mi da čudo'', rekao je Chavez po povratku.

U posljednje vrijeme su počele kružiti glasine da je zdravlje predsjednika Chaveza mnogo lošije nego što se znalo. Međutim, Chavez je rekao da će nastaviti rigoroznim tempom, slijedeći instrukcije koje se dobio od medicinskog osoblja, prenosi BBC.

"Ali kako sati i dani prolaze, siguran sam da ću se uz Božiju pomoć i medicinu vratiti tamo gdje moram biti, na prvim linijama, uz venecuelanski narod", kazao je Chavez.

Chavez, koji je na vlasti od 1999. godine, je istakao da je i pored zdravstvenih problema odlučan da pobijedi na oktobarskim predsjedničkim izborima.