Avion se morao vratiti
46

Horor na prekookeanskom letu: Usred leta po putnicima počeli padati crvi

B. H.
Foto: Delta airlines
Foto: Delta airlines
Putnici u avionu američke kompanije Delta, koji je bio na putu iz Amsterdama za Detroit, doživjeli su neugodno iskustvo. Iz ručne prtljage jednog od putnika počeli su padati crvi zbog čega se avion vratio na polazni aerodrom.

Let Delte vratio se u amsterdamsku zračnu luku Schiphol oko sat vremena nakon polijetanja u utorak. Razlog povratka nisu tehnički problemi, već neobičan incident. Iz prostora iznad sjedišta, gdje putnici odlažu svoju ručnu prtljagu, počeli su padati crvi.

Osoblje je brzo identificiralo krivca. Jedan od putnika ponio je pokvarene ili truhle ribe. Nizozemac Philip Schotte, koji je bio u avionu, ispričao je za Fox 2 da je spomenuti putnik ribu zamotao u papir i spremio u vrećicu. Kofer se potom tokom leta otvorio, a deseci crva pali su na glave putnika.

Delta se izvinila putnicima i napisala da je let otkazan zbog "nepropisno zapakovane prtljage". Nakon povratka u Amsterdam, avion je temeljito očišćen, a putnici su raspoređeni na druge dostupne letove. Također je rečeno da će svi dobiti 8.000 zračnih milja i besplatno noćenje u hotelu ako im zatreba.