Svijet
0

General koji je vodio tenkove na Vukovar dobiva ulicu u Novom Sadu

FENA
Novi Sad
Novi Sad
Povjerenstvo novosadske skupštine za davanje imena ulicama donijelo je odluku da se dvije ulice u Novom Sadu nazovu po zapovjednicima srpskih oružanih snaga iz ratova devedesetih godina, objavio je u petak navečer novosadski Radio 021.

Predloženo je da ulicu u dijelu grada poznatom kao Klisa dobije zapovjednik paravojne formacije Republike Srpske "Vukovi s Vučjaka" Veljko Milanković, koji je poginuo 1993. godine, a ulicu u Veterniku bi trebao dobiti nekadašnji zapovjednik Novosadskog korpusa, general JNA Mladen Bratić, koji je poginuo prilikom napada na Vukovar 1991. godine.

Članovi komisije nisu obrazlagali zašto bi general koji je poginuo predvodeći tenkovski napad na Vukovar trebao dobiti ulicu, navodi spomenuti radio.

Komisija je ignorirala prijedloge građana s Klise koji su tražili da se ulica zove Diogenova, Ulica maslačka ili Ulica dobre nade. Upitani zašto nisu uzeli u obzir želje stanovnika, članovi komisije su rekli da nisu obvezni usvojiti prijedloge građana.

Gradsku vlast u Novom Sadu ima koalicija Srpske radikalne stranke, Socijalističke partije Srbije i Demokratske stranke Srbije.