Svijet
76

Engleska: Četverogodišnji dječak pronađen mumificiran u svom krevetu

Klix.ba
Mumificirano tijelo četverogodišnjeg dječaka pronađeno je na krevetu dvije godine nakon što je umro, otkriveno je tokom suđenja na sudu u Bradfordu u Engleskoj.

Detalje stravičnog zločina iznijeli su medicinski stručnjaci tokom suđenja 43-godišnjoj majci Amandi Hutton. Dječak Hamzah Khan umro je od gladi.

Na njegovom sićušnom tijelu je i dalje bila odjeća namijenjena za novorođenčad. Pronađen je među hrpom stvari i to otkriće je šokiralo policajce koji su pretresali stan.

Dječak je bio toliko mršav da je nosio odjeću za djecu od šest do devet mjeseci.

Majka negira optužbe za ubistvo s predumišljajem.

Tijelo je otkriveno nakon što su se stanari 2011. godine počeli žaliti na smrad koji dolazi iz njenog stana. Kada su policijski službenici ušli u stan otkrili su dječakovo tijelo. Umro je 15. decembra 2009. godine.

"On nije rastao jer je mučen glađu veoma dug period, što je rezultiralo smrću. Kako je dijete moglo umrijeti od gladi u 21. stoljeću u Engleskoj?", upitao je tužilac Paul Greaney tokom suđenja.

Kako je rečeno tokom ročišta, Hutton je koristila marihuanu i alkohol, te je za nju Hamzah bio na drugom mjestu i manje bitan od njene ovisnosti. Najtužnije od svega je što je radila kao asistentica za njegu.

Hutton je optužena za ubistvo s predumišljajem po dvije tačke: zbog neadekvatne ishrane djeteta i netraženja medicinske pomoći za njega.

"Amanda Hutton nije osigurala djetetu ishranu koja mu je bila potrebna da preživi i tako ga je ubila", dodao je tužilac.

Dječakov otac Aftab Khan se razveo od Amande i živio je u drugom gradu.