Svijet
0

Egipat: U željezničkoj nesreći povrijeđeno 70 osoba

Anadolija
Foto: EPA
Foto: EPA
U željezničkoj nesreći koja se dogodila u jutarnjim satima na području egipatskog grada Beni Suveyfa nema smrtnih slučajeva, a povrijeđeno je 70 osoba.

Direktor bolnice u Beni Suveyfu Jemal el-Jevheri kazao je za Anadoliju da je voz iskočio iz šina i udario u betonski zid u blizini. Nema smrtno stradalih osoba, a povrijeđeno je 70 putnika. Jevheri je istakao da je voz iskočio iz šina i udario u betonski zid te se prevrnuo.

Očevici navode da je izbjegnuta veća katastrofa jer je voz, s obzirom da je bio u blizini željezničke stanice, smanjio brzinu. Mahmud el-Asiri, jedan od zdravstvenih radnika naveo je predstavnicima medija da je mašinovođa smješten u bolnici.

Prema njegovim riječima, prema prvim podacima razlog nesreće je neprilagođena brzina prilikom ulaska u krug željezničke stanice. Međutim, neki podaci govore da kontrolni toranj nije odgovorio na poziv mašinovođe.

Podsjetimo, šest osoba je smrtno stradalo, a tri su povrijeđene u nesreći koja se dogodila krajem januara. Naime, došlo je do sudara vozila i voza na pružnom prelazu. Još jedna nesreća u kojoj je poginulo sedmoro djece, a 24 povrijeđeno dogodila se u martu prošle godine.

Najveća željeznička nesreća u Egiptu dogodila se u 2002. godine, kada su poginula 363 putnika.