Opasna situacija
39

Drama u Miamiju: Plamen buktio iz motora Boeinga nakon polijetanja

B. H.
Screenshot: X.com
Screenshot: X.com
Teretni avion Boeing 747-8 Atlas Aira morao je hitno sletjeti na aerodrom u Miamiu ubrzo nakon polijetanja. Na društvenoj mreži X pojavili su se snimci na kojima se vidi plamen vidljiv s lijevog krila u letu.

Vatrogasno-spasilačka služba odgovorila je na mjesto događaja i nije prijavila povrijeđene. Nije poznato koliko je članova posade bilo u avionu.

Posada je slijedila sve standardne procedure i sigurno se vratila u međunarodni aerodrom Miami", stoji u saopćenju Atlas Aira, dodajući da će pokrenuti istragu kako bi se utvrdio uzrok nesreće koja se dogodila u četvrtak navečer.

Objave korisnika na društvenoj mreži X pokazale su uznemirujući prizor, iz lijevog krila aviona u letu buktio je plamen.

Ovo nije prvi put ove godine da se Boeingov avion našao u problemima. Dana 5. januara, Alaska Airlines 737 MAX 9 prinudno je sletio nakon što se dio trupa odlomio ubrzo nakon polijetanja iz Portlanda.

Događaj je prisilio američku Saveznu upravu za avijaciju (FAA) da privremeno prizemlji 171 avion Boeing iz sigurnosnih inspekcija. Dionice Boeinga pale su oko 15 posto od incidenta s Alaska Airlinesom.