Svijet
121

Dirljiva fotografija: Policajka tješi bebu koja je ostala bez oba roditelja zbog predoziranja

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Zbog njihovog posla policijski službenici rijetko imaju vremena da pokažu emocije jer upravo "hladna i razborita glava" spašava živote nevinih ljudi. Michelle Burton iz Birminghama zaboravila je na procedure i protokole i uzela u naručje jednomjesečnu bebu koja je u jednom danu ostala bez oba roditelja jer su se predozirali.

Susjedi su zvali policiju kazavši kako se čuje plač djeteta i Burton je stigla prva. Na podu je pronašla bebinog 30-godišnjeg oca mrtvog i njenu 35-godišnju majku bez svijesti koja je prebačena u bolnicu. Beba je bila u kući s još troje djece od sedam, tri i dvije godine. Prebačeni su u zaštitne centre za djecu.

"Bila je to veoma tužna situacija. Nadamo se da će barem majka preživjeti", kazala je policajka koja je provela sedam sati s djecom dok socijalni radnici nisu našli udomitelja.

"Ko god me zna, zna da volim djecu i svi me zovu 'mama' ovdje. Uzela sam svu opremu i bebu i držala je naručju, a ona je dugo spavala. Znam da bebe vole da se maze i drže", kazala je.

Njen suprug, također policijski službenik, Brian Burton objavio je ovu fotografiju koja je postala viralna.

"Michelle me nazvala i rekla da će doći kasno s posla. Provela je vrijeme brinući o bebama. Došla je kući u četiri ujutro. Nikada je nisam vidio ljepšu kao na ovoj fotografiji. Ona je nevjerovatna žena", napisao je Biran.