Predsjednički izbori
31

DeSantis oštro o Trumpu: Takvo ponašanje moglo bi nas dovesti do poraza 2024. godine

V. K.
Ron DeSantis (Foto: EPA-EFE)
Ron DeSantis (Foto: EPA-EFE)
Guverner Floride i glavni rival Trumpu u Republikanskoj partiji Ron DeSantis kritikovao je bivšeg američkog predsjednika te je rekao kako bi njegovo ponašanje moglo uzrokovati poraz Republikanske stranke na izborima 2024. godine.

Tokom govora u gradskoj vijećnici u New Hampshireu DeSantis je izjavio kako se Trump isključivo služi uvredama.

"Ove uvrede su tako lažne i nezrele. To nije način na koji se velika nacija treba ponašati. To nije način na koji bi se predsjednik Sjedinjenih Američkih Država trebao ponašati", rekao je DeSantis.

Također, izjavio je kako on neće nikada vrijeđati nečiji izgled te da neće učiti svoju djecu da se tako ponašaju prema ljudima.

"Kao republikance, to će nas dovesti do poraza ako se tako ponašamo. Tamo postoje milioni glasača kojima se ne sviđa ono što Biden radi u ovoj zemlji. Ne sviđa im se smjer u kojem ide zemlje. Međutim, neće glasati za kandidata koji se tako ponaša. Budimo bolji i postavimo bolje standarde", poručio je guverner Floride.

Osim toga, DeSantis je rekao kako su teorije koje su Trump i njegovi saradnici iznijeli nakon izbora 2020. godine nepotkrijepljene te da se nisu pokazale istinitim.

"Rekao sam mnogo puta, izbori su takvi kakvi jesu. Sve te teorije koje su iznesene nisu se pokazale kao istinite", poručio je.