Svijet
0

Cho ispalio 100 metaka na žrtve masakra u Virginiji

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Zločinac s Virginia Tech univerziteta Seung-Hui Cho ispalio je više od 100 metaka na 32 smrtno stradale žrtve prije nego što je ubio i sebe, izjavio je medicinski stručnjak u nedjelju.

Dr. William Massello je izjavio da su uzorci Choove krvi poslani na testiranja da bi saznali da li je Cho bio nadrogiran prilikom masakra. Ove rezultate ćemo ćekati sigurno dvije sedmice, dodao je Massello, a prenosi Associated Press.

Cho nije bio baš precizan prilikom ispaljivanja metaka, ali je zato mnoge žrtve pogodio više puta. Više od stotinu metaka je prouzrokovalo rane na tijelima žrtava, otkriva Massello.

Mnoge žrtve imaju odbrambene rane, što pokazuje da su se pokušale sakriti od Choovih pucnjeva, ali zasad nema nikakvih dokaza da se Cho borio s nekim od žrtava koje je usmrtio.

Cho je preminuo od metka kojeg je sebi ispalio u sljepoočnicu, rekao je Massello. Da je njegov mozak ostao i netaknut, doktori opet ne bi mogli saznati da li je Cho imao ikakav moždani poremećaj. Neurološke poremećaje je nemoguće otkriti prilikom autopsije, dodao je Massello.

Također je potvrđeno da je nekoliko žrtava Cho pogodio direktno metkom u glavu.