Svijet
0

Brojne tinejdžerke na Twitteru iskazuju naklonost Dzhokharu Tsarnaevu

Klix.ba
Dzhokhar Tsarnaev
Veliki broj tinejdžerki priznao je da su zaljubljene u osumnjičenog bombaša iz Bostona Dzhokhara Tsarnaeva, proglasivši svoju naklonost i ljubav prema njemu na društvenim mrežama.

Ove djevojke na Facebooku i Twitteru pišu postove podrške Tsarnaevu, ističući kako ga smatraju atraktivnim i porede ga, između ostalih, i sa tinejdžerskom muzičkom zvijezdom Justinom Bieberom, po popularnosti.

Jedna od korisnica Twittera je napisala kako će istetovirati njegovu izjavu "Ako imate znanje i nadahnuće jedino vam preostaje da djelujete". To je rečenica koju je Dzhokhar napisao na Twitteru sedam dana prije bombaškog napada na Bostonskom maratonu, za koji ga se sumnjiči, piše Daily Mail.

Druga mlada djevojka je za New York Post izjavila kako je u grupi djevojaka koje sa zanimanjem iščekuju suđenje Dzhokharu, jer je zaljubljena u njega. "Neko mora ustati za njega, a veći broj srednjoškolki misli da je sladak", kazala je ona.

Na Twitteru je sve više poruka kojima se poziva na oslobađanje Dzhokhara te ističe kako je nevin. Tu su poruke u kojima mlade djevojčice tuguju zbog toga što je on u zatvoru te pišu kako im nedostaje. "Poludjet će u toj ćeliji sam sa knjigama. Želim mu poslati novac. Ima li neko adresu", stoji u jednom od postova na Twitteru.

U međuvremenu, Facebook grupa koja je formirana nedugo nakon bombaškog napada pod nazivom "Dzhokhar Tsarnaev je nevin" ima više od 8.000 sljedbenika. Tu se govori o teorijama zavjere i o Dzhokharovoj nevinosti.