Dirao ga po ruci
13

Bizarna debata u Srbiji: Dačić sprječavao opozicionara da pokaže dokument kameri

B. H.
Screenshot: RTS
Screenshot: RTS
Nova Demokratska stranka Srbije (DSS) obajvila je snimak u kome se vidi da, tokom zajedničkog gostovanja lidera Novog DSS Miloša Jovanovića i predsjednika Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivice Dačića, Dačić Jovanoviću ne dozvoljava da među papirima izvadi Briselski sporazum.

Tokom zajedničkog gostovanja na Radio-televiziji Srbije (RTS), Jovanović je kazao da je Dačić bio u Vladi koja je pristala da se izmjesete pregovori o Kosovu iz Ujedinjenih nacija u Evropsku uniju,.

"2011. godine od počinjanja tehničkog dijaloga priznali njihove lične karte dali im kopije katastarskih i matičnih knjiga, 2013. godine, gospodine Dačiću, stavili ste vi paraf na Briselski sporazum i ukinuli smo naše pravosđe na sjeveru, povukli civilnu zaštitu", rekao je Jovanović.

Dačić je odgovorio da je to "apsolutno neistina".

"Pa kako neistina, evo ga ovdje sporazum ", odgovorio je Jovanović i pokušao da sa stola uzme Briselski sporazum, kako bi ga pokazao gledaocima.

"Da vam kažem jednu stvar, samo da me sačekajte da kažem", rekao je Dačić i spustio svoju ruku na Jovanovićevu, kako bi ga spriječio da uzme dokument.

"Drago mi je što me dodirujete, ja vas čekam – samo da pokažem ovo građanima", pokušao je Jovanović da uzme dokument, ali u tome nije uspijevao.