Niz poruka na Twitteru
6

Bivša zaposlenica optužuje guvernera New Yorka za seksualno uznemiravanje

E. Sk.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Bivša pomoćnica guvernera New Yorka Andrewa Cuoma optužila ga je za seksualno uznemiravanje u nizu tvitova, što iz njegovog ureda negiraju.

Lindsey Boylan, koja je radila za Cuomovu administraciju od marta 2015. do oktobra 2018. godine, tvrdi da je guverner često davao neprimjerene komentare o njenom fizičkom izgledu dok je radila za njega.

"Da, Cuomo me seksualno maltretirao godinama. Mnogi su to vidjeli i gledali. Nisam mogla predvidjeti šta mogu očekivati, hoću li biti očarana svojim poslom ili uznemirena zbog svog izgleda. To je bio njegov način komunikacije godinama", poručila je Boylan u tvitu.

Kazala je kako ju je najviše uznemiravala čijenica što niko ne bi učinio ništa čak ni onda kada bi vidio uznemiravanje koje je ona trpjela.

S druge strane, Caitlin Girouard, guvernerova sekretarica, rekla je kako u tim tvrdnjama nema istine.

Boylan nije iznosila detalje o navodnom seksualnom uznemiravanju koje je doživjela te je poručila da o tome nema interesa razgovarati s novinarima.

"Želim potvrditi iskustvo nebrojenih žena i osigurati da zlostavljanje prestane. Moj najgori strah je da se ovo nastavi", kazala je.

New York Times izvijestio je da je Boylan, koja trenutno vodi kampanju za predsjednika općine Manhattan, nakon što nije uspjela smijeniti predstavnika Jerrolda Nadlera za 10. kongresni okrug New Yorka u novembru, prethodno opisala svoje iskustvo rada za Cuoma.