SAD
0

Biden otkrio lokaciju "tajnog" skloništa

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Američki potpredsjednik Joseph Biden navodno je otkrio tajnu lokaciju skloništa namijenjenog zaštiti potpredsjednika na dužnosti u slučaju vanrednih situacija u zemlji.

Eleanor Clift, pomoćnica urednika u Newsweeku, izjavila je da je Biden ovu opasku načinio na večeri u Gridiron klubu u Washingtonu kada je prisutnima za svojim stolom rekao da se sklonište nalazi ispod Američkoga pomorskog opservatorija u Washingtonu, sjedištu američkog potpredsjedništva od 1974. godine, prenijele su agencije.

Biden je rekao da mu je sklonište pokazao pomorski oficir dok ga je upoznavao s njegovim novim domom.

Clift je kazala da je Biden sagovornicima za stolom rekao da se sklonište nalazi iza masivnih čeličnih vrata i da je povezano jednim dugim hodnikom duž čijih se zidova nalaze police pune sofisticirane opreme za komunikaciju.

Potpredsjednički bunker došao je na loš glas nakon izvještaja da se potpredsjednik Dick Cheney sklonio u njega u vrijeme terorističkih napada 11. septembra 2001. na Svjetski trgovinski centar u New Yorku i Pentagon u Washingtonu.

Večera u Gridiron klubu je godišnji događaj na kome se okupljaju političari i predstavnici medija, a Biden joj je prisustvovao umjesto predsjednika Baracka Obame.