Teksas
0

Barbara Bush operisala čir na želucu

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Bivša prva dama i majka aktualnog predsjednika SAD-a, Barbara Bush uspješno se oporavlja se nakon "rutinske operacije" perforacije čira na želucu, objavila je u srijedu Metodistička bolnica u Houstonu, u Teksasu.

Hirurzi su zatvorili pukotinu od jednog centimetra izazvanu čirom na želucu, navela je bolnica u saopćenju. Očekuje se da će Barbara Bush (83) do kraja sedmice biti puštena iz bolnice, dodaje se.

Bivšu prvu damu Tajna služba prebacila je u bolnicu u utorak navečer, nakon što se nekoliko dana žalila na bolove u želucu, izjavila je Jean Becker, glasnogovornica obitelji Bush.

Majka predsjednika Georgea W. Busha, Barbara Bush bila je američka prva dama od 1989. do 1993. godine.

Rođena kao Barbara Pierce u New Yorku 1925., udala se za Georgea H.W. Busha 1945. Dolazeći iz predsjedničke loze, kao praprapra-nećakinja Franklina Piercea, predsjednika SAD-a od 1853. do 1857. godine, postala je suprugom 41. i majkom 43. predsjednika SAD-a.

Ona i suprug, pola vremena provode u Houstonu, a drugu polovicu u svom ljetnikovcu u Kennebunkportu, u saveznoj državi Maine, na krajnjem sjeveroistoku SAD-a.