Samoubistvo ili nesretan slučaj
0

Azijska ljepotica umrla nakon pada sa 12. sprata

Sarajevo-x.com
Sahar Daftary
Sahar Daftary
Azijski model Sahar Daftary (23) pala je sa balkona na 12. spratu zgrade u Manchesteru, nakon što je došla pokupiti svoje stvari, nakon raskida s momkom, inače vlasnikom stana. Još uvijek nije jasno da li je riječ o samoubistvu.

Prijatelji ljepotice koja je prošle godine osvojila titulu "najljepšeg lica Azije" smatraju da je njena smrt povezana sa prekidom ljubavne veze s muškarcem kojeg znaju pod imenom Rashid. Također, u javnosti se pojavio pornografski snimak nje i nepoznatog muškarca za koji se, kako kažu, bojala da će joj uništiti karijeru.

Daily Mail saznaje kako će policijska istraga obuhvatiti i ovaj snimak, te će se pokušati utvrditi da li ga je neko namjerno objavio kako bi naškodio karijeri i privatnom životu modela.

Prije šest mjeseci veze, zaljubljena djevojka otkrila je da je njen momak oženjen i da ima dijete. Kobnog dana doputovala je iz Londona kako bi učestvovala u modnoj reviji u jednom indijskom restoranu. Zatim je otišla u stan svog bivšeg da pokupi svoje stvari.

"Svi smo šokirani i skrhani. Sahar je bila veoma lijepa, voljela je život i uvijek bila u centru zabave", ispričala je njena prijateljica Afrah Sami. "Upoznala ga je u Manchesteru i bili su jako sretni. Onda je osvojila titulu "najljepšeg lica Azije" i potpisala nekoliko važnih ugovora. Izgledalo je kao da je na sedmom nebu, ali onda je otkrila da je oženjen i postala vrlo nesretna. Stres ju je promijenio i prestala je normalno jesti."

Prijateljica ljepotice dalje je izjavila: "Kad se pojavila u subotu bila je veoma zabrinuta odnošenjem svojih stvari iz stana, ali je on nije želio ni vidjeti."

Policija je objavila da nije bilo pucanja, samo jedan vrisak. Bilo je u pitanju samoubistvo ili strašna nesreća. 33-godišnji bivši Saharin momak je prvo uhapšen, a potom pušten uz kauciju. Istraga o ovom slučaju je u toku.