Svijet
0

Avion vraćen u London nakon što su putnici oboljeli, a stjuardesa se onesvijestila

Klix.ba
Avion kompanije American Airlines bio je prisiljen vratiti se na londonski aerodrom nakon što je nekoliko putnika i članova posade prijavilo da se osjećaju bolesno.

Boeing 777, koji je sa londonskog aerodroma Heathrow trebao letjeti za Los Angeles, vraćen je u srijedu poslijepodne nakon samo nekoliko sati leta. Nekoliko putnika je osjetilo nesvjesticu dok je jedna stjuardesa izgubila ravnotežu i onesvijestila se.

"Nakon dva i po sata leta, upravo kada smo prolazili iznad Islanda, posada je upitala da li među putnicima ima ljekara ili drugih medicinskih radnika kako bi pomogli u tretiranju bolesnih osoba", rekao je putnik Lee Gunn za The Mirror.

Prema svjedočenju putnika, šest ili sedam članova posade žalilo se na osjećaj mučnine i dezorijentiranosti. Nedugo zatim pilot je donio odluku da avion vrati u London.

Nakon što se letjelica uspješno spustila na Heathrow, susrela su je vozila hitne pomoći i policije. Putnicima nije bilo dozvoljeno napuštanje aviona dok nisu obavljeni posebni testovi na sumnjive supstance. Također, posebne medicinske ekipe testirale su i prtljag putnika.

Zasad nema informacija o tome o kakvom se potencijalnom uzročniku radi, piše Mashable.