Svijet
7

AshleyMadison: 15.000 korisnika "stranice za varanje" radi u državnim službama SAD-a

Klix.ba
Objava podataka korisnika web stranice AshleyMadison imat će velike posljedice na uposlenike državne službe u Sjedinjenim Američkim Državama.

Riječ je o informacijama kao što su imena, mjesta logovanja, novčane transakcije, kao i želje korisnika kada je riječ o potrazi za partnerom.

Nakon što su informacije o korisnicima stranice za bračne prevare u posljednjih 48 sati dospjele na tzv. Crni internet, nije trebalo puno vremena da se pojave na mainstream stranicama poput Twittera gdje je objavljen spisak domena registrovanih e-mailova.

Iz spiska se zaključuje da je među domenama najmanje 60.000 e-mailova iz Washingtona te 15.000 onih koji pripadaju državnim, a time i vojnim institucijama.

Prema dostupnim podacima, najveći broj korisnika stranice AshleyMadison dolazi iz Ministarstva za boračka pitanja, Federalne agencije za upravljanje zatvorima, Pošte i Ministarstva državne sigurnosti. Čak 44 korisnička maila imaju domenu koja pripada Bijeloj kući.

Ipak, najviše mailova za registrovanje na stranicu dolazi iz vojske, a na spisku se nalazi više od 6.000 korisničkih e-mailova.

Podsjećamo, sredinom jula hakeri su ukrali i zaprijetili da će objaviti osjetljive informacije korisnika stranice Ashley Madison, isključivo namijenjene za ljude zainteresovane za "vanbračne aktivnosti".