Njujorčani odgovorili Terryju Jonesu
2k

VIDEO / Amerikanci pjesmom poručili pastoru koji je spalio Kur'an: Sve što trebaš je ljubav

Klix.ba
Pastor Terry Jones sa Floride koji je javno spalio Kur'an prije nekoliko mjeseci, 10. septembra 2011. je na njujorškom Times Squareu pokušao ubjediti prolaznike kako je islam ništa drugo do terorizam.

Međutim, stvari se nisu odvijale onako kako je on zamislio. Jones se pojavio u majici na kojoj je pisalo: "Sve što sam ikada trebao znati o islamu naučio sam 11. septembra", aludirajući na teroristički napad na Svjetski trgovački centar. Potom je počeo pričati o islamu i muslimanima onako kako ih on vidi, da bi se okupljeni ljudi ubrzo počeli buniti neslažući se s njegovim riječima. Neki od njih su se počeli i prepirati s pastorom, a potom je jedan muškarac počeo pjevati "All You Need Is Love" (Sve što trebaš je ljubav) čuvenu pjesmu grupe The Beatles. Muškarac je pozvao i ostale da pjevaju s njim kazavši da je Amerika slobodna zemlja, a potom su okupljeni horski pjevali poručivši tako pastoru da je ljubav jača od mržnje.

Iako se sve odvijalo prije više od godinu dana, dirljvi snimak događaja koji govori da je ljubav jača od mržnje je tek u ponedjeljak objavio na svojoj internet stranici New York Times, u čijoj produkciji je i dorađen.