"Internet ne prašta"
19

Američki kandidat za predsjednika Mike Pence ismijan zbog videa na kojem "toči gorivo"

T. K.
Foto: Twitter / Mike Pence
Foto: Twitter / Mike Pence
Republikanski predsjednički kandidat Mike Pence ismijan je na internetu nakon što je objavio predizborni video u kojem se na benzinskoj pumpi pretvara da toči gorivo.

Bivši potpredsjednik je postavio video na Twitteru, kako bi napao Bidenovu administraciju zbog visoke cijene goriva. Video je pregledan više od tri miliona puta.

"Sjećate se goriva koje je koštalo dva dolara po galonu? Onda je Joe Biden postao predsjednik Sjedinjenih Američkih Država i započeo svoj rat protiv energetike", rekao je Pence.

Nakon objave videa, komentari su više bili fokusirani na njegovu lošu glumu, nego na podsjećanje na niže cijene. Zatim su uslijedili komentari da ne zna koristiti benzinsku pumpu.

"Nikad ranije niste koristili benzinsku pumpu?", komentarisala je jedna osoba, dok je druga cinično napisala: "Nisi imao hrabrosti da odabereš svoju klasu goriva", rugajući se na neznanje Pencea.

Republikanac iz Indiane, kako se čini, nije uspio da odabere vrstu goriva prije nego što je uklonio crijevo, zbog čega je pumpa neprekidno pištala dok je govorio o povećanju troškova goriva i struje te o svom planu da popravi stanje.

Neprekidno bipkanje pomoglo je u privlačenju pažnje gledalaca ovog predizbornog videa.

"Bip LOL", napisao je jedan od korisnika, dok je drugi naveo da se "pobogu zaustavi bipkanje".

Jedan od popularnijih komentara bio je i onaj od komičara i glumca Rob Schneidera koji je napisao: "Kako on može popraviti našu energetsku nezavisnost kada ne zna ni da pritisne dugme koje bira koje gorivo želi".