Poštovalac Putina
0

Američki glumac Steven Seagal se učlanio u rusku stranku blisku Kremlju

A. B.
Steven Seagal i Vladimir Putin (Foto: EPA-EFE)
Steven Seagal i Vladimir Putin (Foto: EPA-EFE)
Američki holivudski glumac Steven Seagal, dugogodišnji je poštovalac ruskog predsjednika Vladimira Putina, a prema najnovijim informacijama, učlanio se u stranku koja je bliska Kremlju, saopćila je to danas stranka Samo Rusija-Patriote-Za istinu.

Seagal je u subotu dobio člansku kartu stranke Samo Rusija-Patriote-Za istinu koja je nastala početkom ove godine koalicijom tri ljevičarske stranke koje podržavaju Putinovu politiku.

Seagal, koji je 2016. godine dobio državljanstvo Rusije, predložio je akciju protiv kompanija koje štete okolini.

"Bez mogućnosti da se hapse ljudi, kada ih samo kažnjavamo finansijski, oni će praviti samo još veću zaradu radeći ono što su dosad radili - uništavali sredinu", kazao je Seagal u svom prvom govoru kao član ove stranke.

Stranka, čiji je jedan od lidera poznati pisac Zahar Prilepin, kontroliše grupaciju u državnoj Dumi, a planira izaći na parlamentarne izbore u septembru.

Seagal je imenovan za specijalnog predstavnika Ministarstva vanjskih poslova za pitanja rusko-američkih humanitarnih odnosa.

U maju je posjetio Venecuelu i predao samurajski mač ljevičarskom predsjedniku te južnoameričke države Nicolasu Maduru, piše The Guardian.