Regija
0

Vujanović pozvao na strpljenje do objavljivanja zvaničnih rezultata

Anadolija
Filip Vujanović (Foto: AFP)
Filip Vujanović (Foto: AFP)
Aktuelni predsjednik Crne Gore i kandidat Demokratske partije socijalista (DPS) na današnjim izborima Filip Vujanović, obraćajući se večeras simpatizerima i biračima, pozvao je na strpljenje do objavljivanja zvaničnih izbornih rezultata.

"Pozivam sve građane Crne Gore da sačekamo i vidimo da ovo što smo mi utvrdili će objaviti i Državna izborna komisija. Mi smo uvijek željeli čiste pobjede. Neka ova pobjeda svjedoči na dobrobit svih građana i budućnost Crne Gore", naglasio je Vujanović.

Vujanović je zahvalio svima na podršci, dodašvi da je njegova pobjeda za dobru budućnost Crne Gore.

Predsjednik Demokratske partije socijalista DPS) Milo Đukanović istakao je da je većina u Crnoj Gori "i ovaj put podržala evropski put razvoja Crne Gore". Čestitavši Vujanoviću na pobjedi, Đukanović je kazao da se "radi o velikoj pobjedi".

"Ova pobjeda nastaviće put demokratske i proevropske Crne Gore, multietničke Crne Gore, Crne Gore koja je prosperitetna na bazi realnih razvojnih resursa. Ubijeđen sam da ćemo na temelju učvršćene stabilnosti ovom pobjedom u punoj sinergiji koju ćemo ostvariti kroz saradnju svih državnih organa, počev od predsjednika države, preko parlamenta, pa do pravosudnih organa, nastaviti put ka euroatlantskim integracijama", odlučan je bio Đukanović.

Nakon zatvaranja birališta na današnjim, drugim po redu predsjedničkim izborima od proglašenja nezavisnosti Crne Gore, iz izbornih štabova DPS i opozicione koalicije Demokratskog fronta (DF) proglasili su izborne pobjede. Kandidat DPS-a Filip Vujanović izjavio je novinarima da je njegova pobjeda neupitna jer se radi, kako je rekao, o legitimnom rezultatu izbora, dok je lider DF-a Miodrag Lekić rekao kako je pobjeda na predsjedničkim izborima pripala njemu.

Državna izborna komisija Crne Gore večeras nije saopštila izborne rezultate.