Nakon izbora
13

Vučić o sastavljanju vlade pregovara sa Zukorlićem, Ugljanin odbio doći na konsultacije

R. D.
Foto: Tanjug
Foto: Tanjug
Konsultacije o formiranju nove Vlade Srbije nastavljene su danas, a predsjednik Srbije Aleksandar Vučić razgovaro je s Muamerom Zukorlićem. Zanimljivo je da je Sulejman Ugljanin odbio doći na sastanak s Vučićem.

Zukorlić je ranije rekao da će ta stranka biti ili ozbiljan činilac vlasti ili opozicija, navodeći da njihova politička uloga više neće biti sugerisanje i savetovanje kao što je bila u prethodnom mandatu.

Vučić će se danas sastati i s predstavnicima izborne liste Saveza vojvođanskih Mađara, a jučer je razgovarao s predstavnicima izborne liste Albanske demokratske alternative – Ujedinjena dolina, dok je predsednik Stranke demokratske akcije Sulejman Ugljanin odbio da dođe na konsultacije.

U petak su zakazani razgovori s liderom Srpskog patriotskog saveza Aleksandrom Šapićem, a za ponedjeljak s predsjednikom Socijalističke partije Srbije Ivicom Dačićem.

Rezultati nedavnih izbora u Srbiji doveli su do nevjerovatnog stanja gdje su osim liste vladajućeg SNS-a u skupštinu ušle samo dvije stranke te predstavnici manjina.