Regija
37

Vojvodina: Rade Šefer usmrtio šest osoba zbog braka svoga sina

Klix.ba
Rade Šefer
(Foto: Blic.rs)
Ubistva na sjeveru Vojvodine koje je počinio Rade Šefer jedna je od najvećih tragedija koje su pogodile Srbiju u posljednjih 15 godina.

Ujutro poslije vjenčanja sina u selu Martonoš nedaleko od Subotice, 55-godišnji Šefer iz lovačke puške ubio je snahu, bivšu suprugu, te njihove roditelje nakon čega je navodno izvršio samoubistvo, piše Blic.rs.

Roditelje bivše supruge Roze, Ružu i Jenu Traćik Šefer je ubio u selu Orom, a onda se uputio ka 30 kilometara udaljenom selu Martonoš gdje je ubio snahu Nataliju i njene roditelje Karolinu i Šandora Bajtai i bivšu suprugu.

Prema nezvaničnim informacijama motiv za ubistva je protivljenje braku njegovog sina Vlastimira. Također, veza njegovog sina uzrokovala je i raspad braka prije godinu dana, javlja Blic.

Ovo je četvrto masovno ubistvo u Srbiji u posljednjih 15 godina. 2002. godine Dragan Ćedić iz Leskovca ubio je sedam osoba, a 2007. u selu Jabukovac Nikola Radosavljević ubio je devetoro ljudi. 2013. godine Ljubiša Bogdanović počinio je masakr u Mladenovcu gdje je ubio 13 osoba.