Giuseppe Scelzi
0

"Đukanović bi mogao biti optužen"

SRNA
Milo Đukanović
Milo Đukanović
Italijanski tužilac Giuseppe Scelzi nije isključio mogućnost da bivši crnogorski premijer Milo Đukanović bude optužen za međunarodni šverc cigareta.

Scelzi je rekao da će italijanski pravosudni organi odlučiti šta će biti sa predmetom protiv Đukanovića koji je ranije arhiviran, u svjetlu činjenice da nekadašnji crnogorski premijer, nakon ostavke, više ne uživa diplomatski imunitet.

On je rekao da podgoričke "Vijesti" da optužbe protiv Đukanovića ne mogu zastarjeti, iako je krivično djelo izvršeno prije više od deset godina, navodeći da za postupak još ima vremena.

Advokat bivšeg crnogorskog premijera Enrico Tuccillo smatra da ne postoji nikakav validan dokazni materijal, ističući da su navodi o umiješanosti Đukanovića u šverc cigareta gluposti.

"Ne znam više na koji način da objasnim da je priča sa Đukanovićem gotova i da nema šanse da taj slučaj više bude otvoren", rekao je Tuccillo.

On je naveo da su lažne informacije da je zahtjev tužilaštava u Napulju iz 2003. godine za hapšenje Đukanovića odbijen zbog njegovog imuniteta.

"Đukanoviću bi trebalo podići spomenik, a ne da ga blatite i kriminalizujete", rekao je Tuccillo.