Srbija
0

Uhapšeni krijumčari i trgovci drogom i ljudima

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Srbijanska policija u utorak je na subotičkom području, u suradnji sa subotičkim odvjetništvom, uhapsila desetočlanu zločinačku skupinu osumnjičenu za krijumčarenje oružja, trgovinu ljudima i narkoticima te druga kaznena djela. Među uhićenima je i jedan pripadnik policije, a pri uhićenju kod osumnjičenih je pronađeno 12 pušaka, dva pištolja, streljivo, velike količina droge, zlata, deviza i tehničke robe, prenijeli su beogradski elektronički mediji.

Oružje je, kako se dodaje, bilo namijenjeno Mađarskoj i zapadnoeuropskim zemljama.

Srbijanski ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić potvrdio je da je uhapšeno više osoba pod sumnjom za neovlaštenu proizvodnju i stavljanja u promet droga, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih naprava te za trgovinu ljudima.

U izjavi koju prenose mediji Dačić je kazao kako je riječ o skupini osumnjičenoj da je na subotičkom području počinila kaznena djela teške krađe te da je iz prodavaonice oružja u Subotici ukrala velike količine skupocjenih pušaka i puškostrojnica te veće količine streljiva.

Ministar je potvrdio da je među uhićenima i policajac iz Subotice koji je osumnjičen da je obavještavao ostale članove skupine o policijskim akcijama.

Kako je istaknuo, današnja je akcija još jedna u nizu akcija policije i odvjetništva usmjerenih na suzbijanje svih oblika kriminala.