Hrvatska
0

Učiteljici stradaloj u prevrtanju autobusa amputirana podlaktica

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
U karlovačkoj Općoj bolnici zbrinuto je ukupno 37 osoba povrijeđenih u prevrtanju autobusa na D1 u Veljunu, od čega je 33 školske djece.

U autobusu koji se prevrnuo bilo je 44 učenika trećih razreda Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić iz Prigorja Brdovečkog kod Zaprešića, te četiri nastavnika i vođa puta. Autobus se vraćao s izleta na Plitvicama.

Četiri osobe - troje djece i jedne učiteljica - zadobile su teške tjelesne povrede, izjavio je ravnatelj karlovačke Opće bolnice dr. Nedjeljko Strikić na sinoćnjoj konferenciji za medije održanoj u bolnici.

Dr. Strikić izvijestio je da je najteže povrijeđena jedna učiteljica, koja je u bolnicu, zbog krvarenja, dovezena u stanju ugroženog života, ali sada je stabilno. Tokom noći bit će, nažalost, podvrgnuta djelomičnoj amputaciji jedne podlaktice, dodao je.

Najveći broj djece ima rezne rane po glavi i drugim dijelovima tijela te je hirurška obrada tih rana u toku. Ljekari procjenjuju da će se većina djece brzo oporaviti, rečeno je.

Djeca zbrinuta u bolnici primaju i psihološku pomoć dva psihologa da bi što lakše prebrodili teško iskustvo saobraćajne nesreće, kazao je direktor dr. Strikić.

Od načelnika Policijske stanice Slunj Dražena Živčića doznaje se da je autobus iz za sada neutvrđenog razloga ušao prebrzo u oštri zavoj, sletio s ceste, udario u zemljani usjek i prevrnuo se bočno na prometnicu.