Mahinacije prilikom privatizacije
56

U Srbiji privedeni Miroslav i Marko Mišković

Klix.ba
Miroslav Mišković (Foto: AFP)
Miroslav Mišković (Foto: AFP)
U Srbiji su privedeni Miroslav Mišković, njegov sin Marko kao i još devet osoba koji se sumnjiče za mahinacije prilikom privatizacije putarskih preduzeća.

Radna grupa Uprave kriminalističke policije, kako saznaje RTS, privela je Miroslava Miškovića, vlasnika "Delta holdinga", njegovog sina Marka Miškovića, vlasnika firme "Mera investment fund", i Mila Đuraškovića, vlasnika "Nibens grupe", "Šer korporacije" i PTP Niš.

Kako javlja srbijanski Blic, Miroslav Mišković je već dva puta bio na saslušanju u MUP-u. Kako je poslije prvog razgovora objasnio direktor tamošnje policije Milorad Veljović, od vlasnika Delte su tražili informacije o firmi "Delreal".

U policiji su u međuvremenu saslušani i Marko Mišković i Milo Đurašković. Vlasnik "Nibens grupe" je saslušavan više od pet sati nakon čega je negirao da mu je predloženo da bude svjedok saradnik.

Nakon Đuraškovića u policiju je došao i Miroslav Mišković koji je saslušan u svojstvu građanina, ali posle informativnog razgovora nije bio zainteresovan da daje izjave. Dan ranije njegov sin Marko Mišković je spriječen da napusti zemlju.

Policija, takođe privodi i bivšeg direktore PZP Niš Milutina Gaševića, predsjednika Skupštine akcionara PZP Niš Dejana Jevtića i direktora "Delta brokera" Predraga Filipovića. Oni se sumnjiče za zloupotrebe u postupcima privatizacije putarskih preduzeća.

Ovaj srbijanski tajkun imao je poslovne veze sa nekoliko osoba i u Bosni i Hercegovini.