Javnost uznemirena
58

U Čačku uhapšen sveštenik zbog uznemiravanja djevojčice, u BiH ima drugi identitet?

B. H.
Zbog sumnje da je počinio krivično djelo spolno uznemiravanje nad 13-godišnjom djevojčicom, u Čačku je uhapšen je I.J. porijeklom iz Bileće, paroh samostana Davidovica te mu je određen pritvor.

U ispovijesti za srbijanske medije, djed maloljetnog djeteta kaže da se sve dogodilo kada se ona vraćala iz trgovine.

"Majka, prabaka i ja odgajamo moju unuku. Preko ljeta oboje su često na selu zbog ovaca, vrta, vole život na selu. To jutro je bila sa mnom, donijeli smo njezinoj teti nešto plodova iz vrta koji su oboje uzgojili. Otišao sam na posao, a ona mi je rekla da ide u trgovinu, ja sam rekao dobro i ona je otišla. Nekoliko sati kasnije rođak mi je javio što se dogodilo", kazao je djed djevojčice za nova.rs.

Kako dodaje, dolaskom na lice mjesta zatekao je policiju, a zatim i čuo što se dogodilo.

"Nekoliko metara dalje od ceste, ispred nekih gostionica u selu, sjedio je pop. Rekla je da nije čula da je zove, ali joj je mahao i mahao da priđe", prepričava njen djed navodeći neke detalje iz razgovora koji nisu primjereni.

Djed 13-godišnjakinje kaže da nema potvrde, ali misli da je uhapšeni od ranije poznat policiji.

Mještani ovog naselja navode da je paroh uhićen u kući Z.S. , žene za koju su srpski mediji ranije pisali da je osoba "iscjeliteljske moći".

Također, svi govore i o činjenici da I. J. ima čak tri identiteta. Jedan u Srbiji, drugi u Crnoj Gori i treći u Bosni i Hercegovini.

Nakon što je javni tužilac saslušao osumnjičenog I. J., istom je rješenjem sudije za prethodni postupak Osnovnog suda u Čačku određen pritvor u trajanju do 30 dana.