Nacionalni park
13

Tri osobe povrijeđene u havariji katamarana kod otoka Mljet

FENA
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Tri osobe ozlijeđene su u četvrtak ujutro u hrvatskom Nacionalnom parku Mljet, nakon što je katamaran (dvotrupna jedrilica) zbog lošeg i nestručnog upravljanja udario u obalu otoka.

U pomoć unesrećenima pristigli su Rendžeri NP Mljet i lokalna liječnica, a povrijeđeni članovi posade katamarana zbrinuti su u bolnicama - jedna osoba je helikopterom prebačena u splitsku bolnicu, a dvije u dubrovačku, kažu u mljetskoj Javnoj vatrogasnoj postrojbi, javlja Hina.

Očevidom je zasad utvrđeno da se pomorska nesreća dogodila kada je katamaran "Dreamseeker" dužine 11,95 metara, pod francuskom zastavom te u vlasništvu charter tvrtke, udario u obalu u uvali Tatinica na Mljetu. Tom je prilikom povrijeđeno troje od ukupno deset članova posade - 33-godišnja državljanka SAD-a, 33-godišnja državljanka Australije i 37-godišnji državljanin Novog Zelanda.

Dvoje povrijeđenih su brodom transportirani do Pelješca gdje ih je preuzela Hitna pomoć, dok je jedna povrijeđena osoba helikopterom prevezena u splitski KBC.

Pregledom jedrilice utvrđena su oštećenja na desnom trupu ispod površine mora, no nema opasnosti od potonuća jer katamaran samostalno pluta.