Regija
0

Tadićeva poruka biračima: Glasate za vlastitu budućnost

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Predsjednički kandidat Demokratske stranke (DS) Boris Tadić izjavio je u četvrtak uvečer da Srbija mora nastaviti da gradi stabilno i prosperitetno društvo i da zato na izborima građani treba da glasaju za vlastitu budućnost.

Predstavljajući izborni program te partije na RTS-u, Tadić je putem videomaterijala sa predizbornih gostovanja poručio da je spreman da radi "svom snagom i više od toga", kako "bismo obezbijedili razvoj, mir i stabilnost".

"Ako sada odustanemo, doživjet ćemo ekonomsku propast, a ako nastavimo za nekoliko godina imat ćemo stabilnost", istakao je on.

Prema Tadićevim riječima, veoma je bitno da se sačuva cjelovitost Srbije i Kosova, ali i da se uđe u Evropsku uniju.

"Da bismo to ostvarili, moramo da instistiramo da se Srbija zaposli, da građani imaju dobro zdravlje, da znanje bude poštovano, da gradimo nove puteve i nastavimo sa razvojem, da se borimo protiv lopovluka i korupcije...", naglasio je on.

Tadić je kazao da u Srbiji najviše nedostaju djeca i radna mjesta, zbog čega će se na tom najviše i raditi, kao i da će biti ulagano u obrazovanje i nauku, "jer bez toga nema razvoja društva i boljeg životnog standarda".

On je poručio da, iako će Srbija imati moćnu i najbolju vojsku u regionu, nema razloga da ponovo ratuje i da se sudara sa čitavim svijetom.

Sporazum o približavanju i stabilizaciji nema alternativu i on predstavlja pitanje budućnosti i boljeg života, kazao je sadašnji predsjednik Srbije.

"Poštujemo našu kulturu, sve naše doprinose kroz istoriju, ali nećemo dozvoliti da izgubimo budućnost. Želimo da stvaramo šansu i za buduću istoriju", rekao je Tadić.

On je istakao da se zalaže za Evropu, "zato što smo evropski narod, zato što je Evropa u nama i zato što se tamo bolje živi i više vodi računa o ljudima".

Ovo je kandidatura za bolji život, poručio je Tadić biračima.