Regija
129

Srbijanski ljekari demantovali vijest o smrti Jovanke Broz

Klix.ba/Fena
Jovanka Broz
Jovanka Broz
Srbijanski ljekari su kasno sinoć dematovali napise pojedinih bh. portala, koji su objavili vijest o smrti Jovanke Broz, bivše supruge Josipa Broza Tita.

Pojedini mediji su sinoć objavili da je Jovanka Broz preminula u Kliničkom centru Srbije zbog metastaziranog karcinoma. Vijest je na portalima objavljena nakon što se jedan hrvatski novinar oglasio putem Twittera, a potom nakon nekoliko minuta obrisao svoj tvit.

Međutim, smrt bivše Titove supruge su u izjavi za srbijanski portal Telegraf demantovali ljekari iz Urgentnog centra Srbije.

Zdravstveno stanje udovice bivšeg predsjednika SFRJ Jovanke Broz, prema najnovjim liječničkim nalazima, u blagom je poboljšanju, saopćila je danas dežurna ekipa Urgentnog centra KCS.

Kako je navedeno, medicinske ekipe Ugentnog centra nastavljaju primjenjivati sve neophodne mjere kako bi se njezino stanje usmjerilo u pravcu stabilizacije i daljnjeg poboljšanja, javlja Tanjug.

"Ukoliko bude promjena i novih detalja vezanih za zdravstveni status udovice Josipa Broza, Urgentni centar će izdati novo saopćenje tokom dana, također, ukoliko ne bude bitnih promjena, novo saopćenje bit će objavljeno sutra, tokom prijepodneva", navedeno je.

Jovanka Broz primljena je u petak u Urgentni centar u teškom zdravstvenom stanju.