Regija
668

Srbija: Poginuo komandant Škorpiona, njegova supruga i dijete

Anadolija
Slobodan Medić
Slobodan Medić
Komandant Škorpiona, osuđen za ratne zločine u Srebrenici, Slobodan Medić, zajedno sa svojom suprugom i sinom poginuo je sinoć u udesu kod Sremske Mitrovice.

Beogradski mediji su javili da su u sudaru dva automobila koji se dogodio oko 17 sati, na lokalnom putu Sremska Mitrovica – Veliki Radinci, poginule tri osobe, dok je jedna teško povrijeđena.

Medić koji je zbog ratnog zločina nad srebreničkim Bošnjacima pravosnažno osuđen na 20 godina zatvora nalazio na odobrenom slobodnom vikendu.

Na vozilo Toyota u kojem se nalazio Medić sa svojom porodicom, prešavši na lijevu stranu puta, sa automobilom Renault Laguna beogradskih registarskih tablica naletio mladić (28) koji je najvjerovatnije bio u alkoholisanom stanju.

Vozilo sa porodicom Medić se prevrnulo i sve troje su stradali na mjestu nesreće, a scena je bila stravična.

Policija je ustanovila da je vozač Lagune je odgovoran za tešku saobraćajnu nesreću jer je, kako je navedeno, imao je 1,90 promila alkohola u krvi. On je lakše povrijeđen i po nalogu tužilaštva je uhapšen.

Vijeće za ratne zločine Okružnog suda u Beogradu je 2007. godine Slobodana Medića, koji je bio komandant jedinice Škorpioni, i pripadnika te jedinice Branislava Medića, zbog ratnog zločina nad šestoricom bošnjačkih civila, jula 1995. godine kod Trnova u BiH proglasilo krivim i osudilo na po 20 godina zatvora.

Medić je uhapšen 2005. godine u Šidu (Srbija), gdje je živio, nakon što je snimak egzekucije srebreničkih Bošnjaka prikazan u Hagu tokom suđenja Slobodanu Miloševiću.