Reagovanja
0

Sanader o izjavi srbijanskog predsjednika Tadića

FENA
Srbija ima puno problema, no neće ih riješiti tako da usmjerava pozornost s internih problema na Hrvatsku, izjavio je predsjednik Vlade RH Ivo Sanader komentirajući izjavu srbijanskog predsjednika Borisa Tadića o akciji "Oluja" u kojoj je kazao kako očekuje od Hrvatske "izvinjenje za zločine počinjene nad pripadnicima srpskog naroda".

"Srbija ima puno problema i želim im da svoje probleme riješe, ali definitivno ih neće riješiti tako da usmjeravaju pozornost s internih problema na Hrvatsku" izjavio je hrvatski premijer Ivo Sanader na današnjem obilježavanju Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.

"On govori o tome da se netko treba ispričati za zločine i nečasna djela nakon Oluje. Prvo ćemo proslaviti Oluju i ne možemo na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i velike hrvatske pobjede govoriti o tome, već nakon 'Oluje'", kazao je premijer Sanader.

Srbijanski predsjednik Boris Tadić izjavio je u nedjelju da srpski narod godišnjicu akcije "Oluja", u kojoj je ubijeno i nestalo blizu 2.000 ljudi, oplakuje kao dan velike tuge i nesreće, te da očekuje od Hrvatske izvinjenje za zločine počinjene nad pripadnicima srpskog naroda.

Zatražio je od hrvatskih vlasti da ispitaju zločine počinjene za vrijeme vojno-redarstvene akcije "Oluja" 1995. godine, kao i da se intenzivira i ubrza potraga za nestalima u toj akciji.