Regija
8

Razlog ubistva navijača u Beogradu su nerješeni imovinski odnosi

SRNA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Motiv napada na jednog od vođa navijača "Partizana" Alena Kostića, koji je danas preminuo od zadobijenih povreda, nije se ticao sporta, već njegovog ličnog sukoba zbog neraščišćenih imovinskih odnosa sa osumnjičenim za napad Nikolom Elezovićem, koji je uhapšen dva sata nakon napada.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović pojasnio je da sukob nije bio vezan za navijače, niti za navijačke grupe, već je riječ o ličnom sukobu u vezi sa imovinskim računima povodom oštećenja vozila.

"Nije plaćena šteta za oštećenje tog vozila i, nažalost, izvršilac je prvo ranio A.K. koji je od zadobijeh povreda preminuo", rekao je Stefanović.

Prema njegovim riječima, osumnjičeni za ubistvo je ranije bio osuđivan i bio je u zatvoru zbog različitih krivičnih djela, a imao je veze i sa trgovinom drogom.

Stefanović je pohvalio rad policije koja je za manje od dva sata identifikovala i pronašla napadača i zahvalio građanima na pomoći i podršci u radu policije.

Alen Kostić (31) preminuo je u Urgentnom centru od povreda koje je zadobio jučer u pucnjavi u Rakovičkoj ulici u Železniku.

Dva sata nakon obračuna policija je u saradnji sa građanima identifikovala i uhapsila Nikolu Elezovića (25) zbog sumnje da je pucao iz automatskog oružja i teško ranio Kostića, prenose beogradski mediji.