Izbori u Hrvatskoj
40

Predsjednica stranke Možemo nakon izbora: Srušit ćemo HDZ i podržati manjinsku vladu

V. K.
Sandra Benčić nakon izbora (Foto: Facebook/Možemo)
Sandra Benčić nakon izbora (Foto: Facebook/Možemo)
Predsjednica stranke Možemo Sandra Benčić osvrnula se na rezultate parlamentarnih izbora te je poručila kako je zadovoljna rezultatom.

U komentaru na zvaničnoj Facebook stranici stranke Benčić je naglasila kako je Možemo stranka s najvećim rastom na ovim izborima.

"Zadovoljni smo našim rezultatom, no istovremeno jedno ne smijemo izgubiti iz vida - rušenje HDZ-a s vlasti. Taj cilj je još uvijek ostvariv", rekla je Benčić.

Objasnila je i šta je glavni cilj stranke nakon izbora.

"Pozivamo sve političke aktere - od ljevice do desnice, koji su se zaklinjali ove četiri godine da je glavni cilj uništiti koruptivnu hobotnicu - da budu dosljedni i da poštuju svoje birače i kažu - ne HDZ-u! Srušit ćemo HDZ bez da podržimo desnu vladu. Podržat ćemo manjinsku vladu iz parlamenta", poručila je Benčić.

Prema preliminarnim rezultatima izbora, stranka Možemo osvojila je 9,1 posto glasova što će biti dovoljno za 10 mandata. Uzevši u obzir ranije izjave, ukoliko dođe do određenih koalicija koje bi imale potencijal za formiranje vlasti, stranka Možemo bi se najvjerovatnije našla u istom bloku kao i SDP koji je osvojio 42 mandata. Za većinu u Saboru će trebati 76 mandata.