CARE International
0

Održan kamp za mlade lidere iz regije

FENA
Međunarodna organizacija CARE International u partnerstvu s pet nevladinih organizacija iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije i u saradnji s Bogadura grupom-specijaliziranom hrvatskom kompanijom za liderstvo i teambuilding organizirala je Kamp za mlade lidere.

U kampu je sudjelovalo 27 mladića i osam profesora iz pet srednjih škola koji su uključeni u provođenje regionalnog projekta “Prevencija rodno uvjetovanog nasilja-Inicijative mladića” koju financira Ministarstvo vanjskih poslova Kraljevine Norveške.

Projekt se bavi društvenim normama vezanim za maskulinitet, promocijom rodne ravnopravnosti kao i nenasiljem u odnosima među mladima.

Kamp za mlade lidere održan je u Tuheljskim Toplicama u Hrvatskoj i trajao je šest dana. Za to su vrijeme sudionici kampa stjecali znanja i vještine na temu liderstva, izgradnje tima, etike, pregovaranja, tolerancije i rješavanja sukoba.

Svih 27 mladića su članovi “Budi muško kluba”, školskih klubova koji su dio projekta Inicijativa mladića osmišljenog i usmjerenog na mobiliziranje mladih u borbi protiv nasilja i promoviranje zdravih stilova života.

Ovi će mladići postati lideri u svojim školama i tako pružiti potporu provedbi kampanje.

Srednjoškolci iz Sarajeva, Banja Luke, Zagreba, Beograda i Prokuplja su se potvrdili kao pozitini primjeri među svojim vršnjacima u promoviranju tolerancije i nenasilnog načina života.

Početno istraživanje, nedavno provedeno u sklopu ovog projekta na uzorku od preko 2.500 mladića u tri zemlje, otkriva visok postotak nekih oblika nasilja koje su sami sudionici istraživanja primjenjivali protiv drugih dječaka ili mladića.

Projekt će nastaviti i proširiti svoje aktivnosti tokom školske 2009/2010 godine, saopćio je CARE International.